Kook samen met chef Christophe tijdens de feestdagen

De laatste maanden is het meer dan eens bewezen dat samen kunnen tafelen een gebeuren is dat veel meer omvat dan enkel en alleen eten. Chef Christophe Degraeuwe van restaurant Bonaparte raadt daarom aan om tijdens de feestdagen een menu samen te stellen waarbij je veel op voorhand kan klaarzetten. Zo kan je des te meer van het aangename gezelschap genieten en hoef je minder met je hoofd tussen de potten en pannen te zitten.

Zoek het daarom niet te ver. Werk met producten en gerechten die je goed onder de knie hebt. Hou steeds drie gedachten in je achterhoofd: simpel, lekker, scoren. Klassieke en heerlijke voorgerechtjes zijn zo bijvoorbeeld gerookte zalm opgevuld met kruidenkaas en appelsnippers of rundscarpaccio met Parmezaan en noten. Kleine gerechtjes, met veel smaak die er bovendien nog eens mooi uitzien. Wat meer moet je hebben?

Als hoofdgerecht kan je dan weer kiezen voor een papillot van verse Noordzeevis met gestoomde aardappeltjes en graantjesmosterdsaus. Weet je niet zeker hoe je hieraan begint? Chef Christophe helpt je met veel plezier op weg.

Benodigdheden :

  • Verse vis (ca. 220g per persoon)
    • 60g pladijsfilet
    • 60g zeeduivel
    • 60g kabeljauw
    • 1 coquille
    • 1 langoustine
    • een handvol grijze garnalen
  • Groentjes: wortel, selder, venkel, ui, prei
  • Saus: room, visbouillon, graantjesmosterd
  • Verse kruiden: peterselie, tijm, peper, zout
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

Papillot:

  • Snijd de vis in de gewenste porties
  • Spoel de groentjes en snijd ze in reepjes van ongeveer 5cm op 2mm
  • Strijk per persoon 1 vel aluminiumfolie in met olijfolie
  • Schik hierop de porties vis en de versneden groenten (niet de garnalen!)
  • Kruid het geheel af met peper, zout en een takje tijm en besprenkel met wat olijfolie
  • Vouw het aluminium toe en plaats in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 minuten

Saus:

  • Verwarm de room op een licht vuurtje en brokkel er een blokje visbouillon over
  • Voeg graantjesmosterd toe per eetlepel naar eigen smaak
  • Kruid af met peper, zoet en citroensap
  • Meng en laat inkoken tot je een lichtvloeiende saus hebt

Serveren

  • Haal de papillot uit de oven en leg het in het geheel op een bord
  • Maak een inkeping over de lengte van de papillot en draai de hoeken naar buiten
  • Werk af met half handje grijze garnalen en wat peterselie
  • Serveer samen met de saus en de gestoomde aardappelen

Alvast smakelijk & prettige feestdagen!

EINDE CONCESSIE CASINO MIDDELKERKE FIN DE CONCESSION

Op 30 juni 2022 eindigt de concessieovereenkomst voor de uitbating van het casino van Middelkerke door Napoleon Sports & Casino.
Het casino werd sinds 01 september 2017 succesvol geleid door Casino Operations manager de Heer Yves Janssen.
Het casino was voor meerdere jaren de ontmoetingsplek bij uitstek te Middelkerke en stond garant voor eindeloos spelplezier en amusement.

De directie van casino Middelkerke bedankt u voor het gestelde vertrouwen en wenst de volgende uitbater veel succes met de uitbating van het casino van Middelkerke.

Het casino is permanent gesloten.

Gelieve uw punten of tegoeden op de spelerskaart in te wisselen in Grand Casino Knokke

___

Le 30 juin 2022, le contrat de concession relatif à l’exploitation du casino de Middelkerke par Napoleon Sports & Casino arrive à terme.
Depuis le 1er septembre 2017, le casino a été dirigé avec brio par Yves Janssen, directeur opérationnel. Pendant plusieurs années, le casino a ainsi servi de lieu de rencontre par excellence à Middelkerke et a offert des heures de plaisir de jeu et de divertissement à ses fidèles visiteurs.

La direction du casino de Middelkerke vous remercie pour votre confiance et souhaite tout le meilleur au nouvel exploitant.

Le casino est définitivement fermer.

Vos points ou votre crédit issu des promotions peuvent être échangés au Grand Casino de Knokke.

EINDE CONCESSIE - FIN DE CONCESSION CASINO MIDDELKERKE

Op 30 juni 2022 eindigt de concessieovereenkomst voor de uitbating van het casino van Middelkerke door Napoleon Sports & Casino.
Het casino werd sinds 01 september 2017 succesvol geleid door Casino Operations manager de Heer Yves Janssen.
Het casino was voor meerdere jaren de ontmoetingsplek bij uitstek te Middelkerke en stond garant voor eindeloos spelplezier en amusement.

De directie van casino Middelkerke bedankt u voor het gestelde vertrouwen en wenst de volgende uitbater veel succes met de uitbating van het casino van Middelkerke.

Het casino is permanent gesloten.

Gelieve uw punten of tegoeden op de spelerskaart in te wisselen in Grand Casino Knokke

___

Le 30 juin 2022, le contrat de concession relatif à l'exploitation du casino de Middelkerke par Napoleon Sports & Casino arrive à terme.
Depuis le 1er septembre 2017, le casino a été dirigé avec brio par Yves Janssen, directeur opérationnel. Pendant plusieurs années, le casino a ainsi servi de lieu de rencontre par excellence à Middelkerke et a offert des heures de plaisir de jeu et de divertissement à ses fidèles visiteurs.

La direction du casino de Middelkerke vous remercie pour votre confiance et souhaite tout le meilleur au nouvel exploitant.

Le casino est définitivement fermer.

Vos points ou votre crédit issu des promotions peuvent être échangés au Grand Casino de Knokke.