Kook samen met chef Christophe tijdens de feestdagen

De laatste maanden is het meer dan eens bewezen dat samen kunnen tafelen een gebeuren is dat veel meer omvat dan enkel en alleen eten. Chef Christophe Degraeuwe van restaurant Bonaparte raadt daarom aan om tijdens de feestdagen een menu samen te stellen waarbij je veel op voorhand kan klaarzetten. Zo kan je des te meer van het aangename gezelschap genieten en hoef je minder met je hoofd tussen de potten en pannen te zitten.

Zoek het daarom niet te ver. Werk met producten en gerechten die je goed onder de knie hebt. Hou steeds drie gedachten in je achterhoofd: simpel, lekker, scoren. Klassieke en heerlijke voorgerechtjes zijn zo bijvoorbeeld gerookte zalm opgevuld met kruidenkaas en appelsnippers of rundscarpaccio met Parmezaan en noten. Kleine gerechtjes, met veel smaak die er bovendien nog eens mooi uitzien. Wat meer moet je hebben?

Als hoofdgerecht kan je dan weer kiezen voor een papillot van verse Noordzeevis met gestoomde aardappeltjes en graantjesmosterdsaus. Weet je niet zeker hoe je hieraan begint? Chef Christophe helpt je met veel plezier op weg.

Benodigdheden :

  • Verse vis (ca. 220g per persoon)
    • 60g pladijsfilet
    • 60g zeeduivel
    • 60g kabeljauw
    • 1 coquille
    • 1 langoustine
    • een handvol grijze garnalen
  • Groentjes: wortel, selder, venkel, ui, prei
  • Saus: room, visbouillon, graantjesmosterd
  • Verse kruiden: peterselie, tijm, peper, zout
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

Papillot:

  • Snijd de vis in de gewenste porties
  • Spoel de groentjes en snijd ze in reepjes van ongeveer 5cm op 2mm
  • Strijk per persoon 1 vel aluminiumfolie in met olijfolie
  • Schik hierop de porties vis en de versneden groenten (niet de garnalen!)
  • Kruid het geheel af met peper, zout en een takje tijm en besprenkel met wat olijfolie
  • Vouw het aluminium toe en plaats in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 minuten

Saus:

  • Verwarm de room op een licht vuurtje en brokkel er een blokje visbouillon over
  • Voeg graantjesmosterd toe per eetlepel naar eigen smaak
  • Kruid af met peper, zoet en citroensap
  • Meng en laat inkoken tot je een lichtvloeiende saus hebt

Serveren

  • Haal de papillot uit de oven en leg het in het geheel op een bord
  • Maak een inkeping over de lengte van de papillot en draai de hoeken naar buiten
  • Werk af met half handje grijze garnalen en wat peterselie
  • Serveer samen met de saus en de gestoomde aardappelen

Alvast smakelijk & prettige feestdagen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Registreer je hieronder en blijf op de hoogte van onze nieuwste acties. Mis geen enkele kans om mooie prijzen te winnen!

Door me in te schrijven, accepteer ik de Privacy Policy. Je kan je altijd uitschrijven.